Белият дом предупреди в сряда, че Русия може да разшири обхвата

...
Белият дом предупреди в сряда, че Русия може да разшири обхвата
Коментари Харесай

САЩ: Русия може да атакува цивилни кораби в Черно море

Белият дом предизвести в сряда, че Русия може да разшири обхвата на офанзивите си към украинските зърнени уреди, с цел да включи офанзиви против цивилни кораби в Черно море, предава " Ройтерс ".

Адам Ходж, представител на Съвета за национална сигурност на Белия дом, сподели, че американски служители разполагат с информация, сочеща, че Русия е сложила спомагателни морски мини в методите към украинските пристанища.

" Смятаме, че това е координирано изпитание да се оправдаят всевъзможни офанзиви против цивилни кораби в Черно море и да се упрекна Украйна за тези офанзиви ", сподели той.

Ходж сподели, че Русия е оповестила, че всички кораби, които се придвижват към украинските пристанища във водите на Черно море,.

" В допълнение към тези координирани старания в Черно море, ние към този момент забелязахме, че Русия се прицели в украинските пристанища за експорт на зърно в Одеса с ракети и дронове на 18 и 19 юли, което докара до заличаване на селскостопанска инфраструктура и 60 000 тона зърно ", той споделих.

Украйна упрекна Русия в сряда, че е нанесла вреди на, фокусирани върху две от нейните черноморски пристанища, обещавайки да не бъде сплашена да работи, с цел да поддържа износа на зърно от тях.
 Украйна упорства за възобновяване на черноморската зърнена самодейност
Украйна упорства за възобновяване на черноморската зърнена самодейност

Сухопътните коридори не могат да изнасят цялото количество зърнени култури, изясни Дмитро Кулеба
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР